Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ προσπάθησε να αποφύγει σήμερα τις ερωτήσεις για το εάν ενδιαφέρεται να διαδεχθεί την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει για αυτό.

Ο Κάρνεϊ αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας στο τέλος του Ιανουαρίου του 2020 και θεωρείται ευρέως πιθανός διάδοχος της Λαγκάρντ, η οποία επιλέγη από τους Ευρωπαίους ηγέτες να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε να σεβαστούμε τη διαδικασία εδώ», δήλωσε ο Κάρνεϊ σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί επίσημα ο διορισμός της Λαγκάρντ στο τιμόνι της ΕΚΤ πριν το ΔΝΤ ξεκινήσει τη δική του αναζήτηση για τον επόμενο γενικό διευθυντή.

«Θα έρθει κάποια στιγμή όταν αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει και αυτή είναι πιθανόν η σωστή στιγμή για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα», δήλωσε.

Προχθές, Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας διέψευσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Γαλλία και η Γερμανία κατέληξαν σε συμφωνία για να στηρίξουν τον Κάρνεϊ ως επικεφαλής του ΔΝΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θέση αυτή τυπικά καταλαμβάνεται από Ευρωπαίο. Ο 54χρονος Κάρνεϊ είναι Καναδός αλλά έχει επίσης βρετανικό και ιρλανδικό διαβατήριο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη δημοσιοποίηση της τελευταίας Έκθεσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Αγγλίας, δήλωσε ότι διατηρεί τη δέσμευσή του να κατευθύνει τη βρετανική οικονομία καθώς πλησιάζει η προθεσμία του Brexit στις 31 Οκτωβρίου και να ηγηθεί της Τράπεζας της Αγγλίας ενώ αναζητείται ο νέος της διοικητής.

«Υπάρχουν λίγες συντεταγμένες μεταβάσεις και μία από αυτές είναι μια συντεταγμένη μετάβαση (στο Brexit) έως τις 31 Οκτωβρίου και μια συντεταγμένη μετάβαση στον διάδοχό μου και φυσικά θα διασφαλίσω ότι αυτό θα συμβεί», δήλωσε ο Κάρνεί σε δημοσιογράφους σήμερα όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει περίπτωση να είναι ο επόμενος γενικός διευθυντής του ΔΝΤ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης