Η ελληνική κυβέρνηση βγήκε χθες μέσω του Reuters και “αποκάλυψε” τα σχέδιά της για την επόμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Συγκεκριμένα, Έλληνες αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Αθήνα θέλει να προχωρήσει σε δύο εκδόσεις ως το τέλος του έτους, με τη μια μάλιστα να αφορά την πρώτη έκδοση 10ετούς ομολόγου από το 2008.

Ωστόσο τόσο τα αποτελέσματα του EWG και οι εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όσο και η δήλωση των Ελλήνων αξιωματούχων ότι το timing της επόμενη έκδοσης είναι άγνωστο και θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στις αγορές, στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές ότι η αβεβαιότητα όσο και το ρίσκο παραμένουν πάνω από την Ελλάδα και κατά συνέπεια στα ελληνικά ομόλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ξένα χαρτοφυλάκια προτιμούν να απέχουν από την ελληνική αγορά, βλέποντας πως ακόμη δεν υπάρχει πλήρης ορατότητα σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, με την νέα αντιπαράθεση ΔΝΤ-Ευρώπης να δείχνει ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος μέχρι την τελική απόφαση.

Έτσι, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων δεν μπορούν ούτε και σήμερα να αποφύγουν τις πιέσεις με το yield του 10ετούς να απομακρύνεται κι άλλο από το 4%.

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,054% με άνοδο 0,50% από χθες, η απόδοση στο 5ετές σημειώνει άνοδο 0,80% στο 3,099% και το yield στο 7ετές αυξάνεται ελαφρώς στο 3,75%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης