Επιφυλακτικοί είναι οι έμποροι της Αθήνας για την αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης με αφορμή τις εκπτώσεις. «Τα ταμεία, την πρώτη μέρα των εκπτώσεων, δεν έδωσαν καλά στοιχεία. Φοβάμαι ότι δε θα επαληθευτούν οι προσδοκίες. Βλέπουμε τον κόσμο κουμπωμένο.

Ζει με 534 ευρώ και παράλληλα βλέπουμε να αυξάνονται κατά 1,5 δισ. ευρώ οι καταθέσεις κάθε μήνα». Αυτό ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης τύπου με την ΠΟΜΙΔΑ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πρόσθεσε λέγοντας: «δε θέλω να προϊδεάζω.  Ο κόσμος ας βγει έξω, Υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις ακόμη και 70%. Δεσμεύομαι αν πάει καλά η εκπτωτική περίοδος να βγω και να πω ότι όλα επανήλθαν. Και αυτό και για τα μισθώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι τακτικές θερινές εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει από χθες, Δευτέρα και θα διαρκέσουν μέχρι ‪τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020‬.

Ο κ. Καφούνης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» αναφέρθηκε στην απουσία τουριστών, στα οικονομικά προβλήματα του κόσμου καθώς και στο φόβο χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για να κατέβει κάποιος στο κέντρο της πόλης, οδηγεί τελικά σε μηδενικούς τζίρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις περιφερειακές αγορές, όπως είπε ο κ. Καφούνης, «τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά όχι καλύτερα σε σχέση με πέρσι, απλώς η πτώση είναι διαχειρίσιμη. Οι άνθρωποι που εκπροσωπώ δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει το φθινόπωρο και μιλάμε για τζίρους τον Απρίλιο -80% σε καταστήματα ένδυσης – υπόδησης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης