Οι γερμανικές επιχειρήσεις περικόπτουν τις εκτιμήσεις τους για την παγκόσμια ανάπτυξη εξαιτίας της εμπορικής σύγκρουσης, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου, DIHK.

Τα ευρήματα της έρευνας αναδεικνύουν την ευάλωτη θέση της οικονομίας της Γερμανίας, η οποία στηρίζεται στις εξαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός όσων περιμένουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα επιδεινωθεί στο επόμενο έτος, διπλασιάστηκε στο 25% από το 10%, σύμφωνα με την έρευνα σε 3.500 εταιρείες, που διεξήγε το DIHK.

Την ίδια στιγμή, μόλις μία στις τέσσερις επιχειρήσεις αναμένουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα βελτιωθεί, σε σχέση με το 40% που πίστευαν το ίδιο πράγμα την άνοιξη.

“Μπορεί να ζαλιστεί κανείς όταν κοιτάζει τα τρέχοντα ζητήματα της εμπορικής πολιτικής”, ανέφερε ο πρόεδρος της DIHK, Eric Schweitzer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μόνη περιοχή που προσφέρει καλό αναπτυξιακό outlook για τους Γερμανούς εξαγωγείς ήταν η Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με την έρευνα.

Συνολικά, η DIHK περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια οικονομία ανάπτυξη στο 3,6% φέτος από το 4% που αναμενόταν νωρίτερα, και αναμένει ανάπτυξη 3,5% το 2019.

Οι πιο επιφυλακτικές προοπτικές για τις εξαγωγές επίσης έχουν επηρεάσει τις προοπτικές ανάπτυξης. Η γερμανική κυβέρνηση μαζί με διάφορα οικονομικά ινστιτούτα προσφάτως περιέκοψε τις εκτιμήσεις της, με το συμβούλιο εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης να περικόπτει τις εκτιμήσεις στο μόλις 1,6% φέτος, από το 2,3% που αναμενόταν προηγουμένως, και στο μόλις 1,5% το 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης