Έντονη νευρικότητα επικρατεί σήμερα στην αγορά πετρελαίου, με τις διαθέσεις των επενδυτών να εναλλάσσονται ανάλογα και με τις ειδήσεις της επικαιρότητας.

Έτσι ενώ η ανακοίνωση για επανέναρξη των σινο-αμερικανικών εμπορικών συνομιλιών τον Οκτώβριο έδωσε αρχικά ώθηση στις τιμές, στη συνέχεια τα δεδομένα για τα αμερικανικά αποθέματα απογοήτευσαν, επαναφέροντας τις τιμές σε τροχιά πτώσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της Τετάρτης οι τιμές τόσο του μπρεντ όσο και του αμερικανικού αργού έκαναν άλμα της τάξης του 4% χάρη σε ενθαρρυντικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία, που είναι από τους μεγαλύτερους καταναλωτές ενέργειας παγκοσμίως.

Η άνοδος φαινόταν να έχει συνέχεια νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με τις τιμές στο +1%, χάρη στις προσδοκίες που γέννησε η είδηση ότι ΗΠΑ και Κίνα θα επιστρέψουν στο τραπέζι.  

Ωστόσο λίγο μετά τις 10:30 πμ η τιμή του αργού τύπου μπρεντ καταγράφει πτώση 0,15% στα 60,62 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού (WTI) υποχωρεί 0,3% στα 56,01 δολάρια το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές εστίασαν το βλέμμα στα στοιχεία, που δείχνουν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 401.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 30 Αυγούστου, κόντρα στις προβλέψεις των ειδικών για πτώση τους κατά 2,5 εκατ. βαρέλια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης