Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1140 δολ από 1,1193 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η άνοδος του πληθωρισμού στην ευρωζώνη το 2010 στο 1,3% παρόλο που εκλαμβάνεται ως θετικό στοιχείο, καθώς καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα της ακολουθούμενης νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν στήριξε την ισοτιμία του ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ευρωπαϊκό νόμισμα συνεχίζει να δέχεται πιέσεις καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η αστάθεια στη Μ. Ανατολή ευνοούν το αμερικανικό νόμισμα το οποίο σε ανάλογες συγκυρίες λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο. Θετικός για το δολάριο ήταν και ο δείκτης ISM που ανακοινώθηκε σήμερα στις ΗΠΑ.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι στη διάρκεια ενός έτους κυμαίνοταν στο -0,267%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,345%, στο 3μηνο στο -0,409% και στο μήνα στο -0,466%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1172 δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης