Την περασμένη Παρασκευή, ο χρυσός σκαρφάλωσε στα υψηλά σχεδόν 10 μηνών μετά τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ.

Η τιμή spot του παλλάδιου σημείωσε την ισχυρότερη ημερήσια αύξηση από τον Μάρτιο του 2016 και άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16,5 ετών μετά τα νέα στοιχεία για τον κλάδο των αυτοκινήτων, όπου αρκετοί Αμερικανοί κατασκευαστές ανακοίνωσαν καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις για τον μήνα Αύγουστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τιμή spot του χρυσού άγγιξε την Παρασκευή τα 1328,80 δολάρια η ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο απλό τον Νοέμβριο του 2016, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε άνοδο 2,6%.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI’s All World Index, ο οποίος παρακολουθεί 46 διεθνείς αγορές, έκλεισε με κέρδη 0,3% και μία ανάσα ή λιγότερο από 1% χαμηλότερα από το ιστορικά υψηλό επίπεδό τους.

Οι διεθνείς μετοχές κατάφεραν να ανακάμψουν από τις απώλειες που σημειώθηκαν νωρίτερα τον Αύγουστο και έκλεισαν τον μήνα με οριακά κέρδη της τάξης του 0,17%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αμερικανικός δείκτης S & P 500 σημείωσε κέρδη 0,06% σε επίπεδο μηνός, ωστόσο ο Αύγουστος ήταν ο χειρότερος μήνας για τις μετοχές των ΗΠΑ από τον Μάρτιο και για τις παγκόσμιες μετοχές από τον περασμένο Οκτώβριο, τον μήνα πριν από την εκλογή του Donald Trump ως προέδρου των ΗΠΑ.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο με κέρδη, χάρη στον τραπεζικό κλάδο, μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες απωλειών, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη European STOXX 600 να σημειώνει άνοδο 0,6%.

Με κέρδη έκλεισε την Παρασκευή το πετρέλαιο, χωρίς όμως να καταφέρει να αποφύγει τις απώλειες σε εβδομαδιαίο επίπεδο, καταγράφοντας έτσι την πέμπτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα,

Το αργό WTI στις ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά 6 σεντς ή 0.1% στα 47,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε απώλειες 1.2%.

Η τιμή της βενζίνης αν και υποχώρησε την Παρασκευή, έκλεισε την εβδομάδα με τα μεγαλύτερα κέρδη από τον Φεβρουάριο.

ΠΗΓΗ: iForex

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης