Εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας με τη συμμετοχή κορυφαίων αξιωματούχων

Εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας με τη συμμετοχή κορυφαίων αξιωματούχων

Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το Εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν θα ταξιδέψουν στο Πεκίνο για εμπορικές συνομιλίες που θα ξεκινήσουν στις 30 Απριλίου, ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε, ο οποίος θα είναι επικεφαλής των συνομιλιών στο Πεκίνο εκ μέρους της Κίνας, θα μεταβεί επίσης στην Ουάσινγκτον για περισσότερες διαβουλεύσεις που θα ξεκινήσουν στις 8 Μαΐου.

Οι συζητήσεις της επόμενης εβδομάδας θα καλύψουν διάφορα εμπορικά ζητήματα, όπως η πνευματική ιδιοκτησία, η αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας, τα μη δασμολογικά εμπόδια, η γεωργία και οι υπηρεσίες, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον επιζητούν μια συμφωνία προκειμένου να δώσουν τέλος στον εμπορικό πόλεμο που έχει σημαδευθεί από την εκατέρωθεν επιβολή δασμών, κάτι που έχει κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, έχει προκαλέσει προβλήματα στις αλυσίδες τροφοδοσίας και αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ δεν επιβεβαίωσε τις ημερομηνίες για τον επόμενο γύρο συνομιλιών στη σημερινή, τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο, αλλά δήλωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επαφή. «Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ έχουν ήδη καταγράψει απτή πρόοδο» δήλωσε ο Γκενγκ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, 12:05