«Μέτρα εξισορρόπησης» τα οποία τεθούν σε ισχύ εφόσον οι ΗΠΑ επιβάλουν δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα σχεδιάζει η Ε.Ε., δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η επίσκεψη Γιούνκερ στην Ουάσινγκτον μπορεί να αμβλύνει τις εντάσεις.

Σύμφωνα με την κ. Μάλστρομ, η Κομισιόν ετοιμάζει νέα λίστα αμερικανικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν δασμοί ως αντίμετρα, σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι συνομιλίες του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γιούνκερ -τον οποίο θα συνοδεύει η κ. Μάλστρομ- αναμένεται σύμφωνα με το Bloomberg να παρουσιάσει δύο κύριες διαπραγματευτικές προτάσεις σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει τις αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις:

Μία πολυεπίπεδη συμφωνία που να περιλαμβάνει μειώσεις δασμών και εισφορών σε ό,τι αφορά τα οχήματα και εξαρτήματα αυτοκινήτων
Την πιθανότητα μιας περιορισμένης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

Η αμερικανική πλευρά εμφανίζεται αισιόδοξη πως Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες θα καταλήξουν σε κάποια συμφωνία, με τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου να τονίζει πως την Τετάρτη (25 Ιουλίου) ο πρόεδρος της Κομισιόν «θα φέρει μια πολύ σημαντική εμπορική προσφορά»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης