Μείωση 18,5% σημείωσε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το α’ τρίμηνο εφέτος σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2018, έναντι μείωσης 0,7% που καταγράφηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 με το 2017.

Ο ίδιος δείκτης παρουσίασε μείωση 43,2% το α’ τρίμηνο 2019 σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2018, έναντι μείωσης 29,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του α’ τριμήνου 2018 με το δ’ τρίμηνο 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης παρουσίασε μείωση 7,2% το α’ τρίμηνο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2018.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης καλύπτει όλους τους τομείς στις κατασκευές (κτήρια- έργα πολιτικού μηχανικού).

Στα κτήρια περιλαμβάνονται μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες, πολυκατοικίες, ξενοδοχεία, κτήρια γραφείων, βιομηχανικά και εμπορικά κτήρια, κτήρια δημόσιων θεαμάτων, εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία και λοιπά οικιστικά κτήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα έργα πολιτικού μηχανικού περιλαμβάνονται αυτοκινητόδρομοι, οδοί, αεροδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις, γέφυρες, σήραγγες, υπόγειες διαβάσεις, αγωγοί μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, δίκτυα παραγωγής και διανομής ρεύματος, δίκτυα τηλεπικοινωνιών, υδραυλικά και λιμενικά έργα κ.λπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης