Περίπου το 70% των Σέρβων φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό θέλουν να επιστρέψουν στη Σερβία, όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Σέρβων Σπουδαστών στο εξωτερικό (OSI), Αλεξάνταρ Λιουμπομίροβιτς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, Ζόραν Τζόρτζεβιτς.

   Ο κ. Λιουμπομίροβιτς επισήμανε πως το ενδιαφέρον των Σέρβων σπουδαστών να επιστρέψουν στη χώρα τους είναι έντονο και αυτό αποτυπώνεται σε πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η OSI, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων “Tanjug”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 Σέρβοι που φοιτούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, προκύπτει ότι ποσοστό που ξεπερνά το 70% θα επιστρέψει στη Σερβία μετά τις σπουδές τους.

Περίπου το 30% των φοιτητών είναι αντίθετο σε μία τέτοια προοπτική και βασική αιτία γι’ αυτή τους τη στάση είναι η ασταθής, όπως υποστηρίζουν, οικονομική κατάσταση.

   Η OSI έχει 10.000 μέλη και σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει, περισσότεροι από 30.000 νέοι και νέες από τη Σερβία φοιτούν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης