Δυναμικότερα μέτρα ανακούφισης της αγοράς ζητάει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διότι, όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση, λειτουργούν στα όριά τους, λόγω των «παρενεργειών» του κορονοϊού, η πλειονότητα των εγκατεστημένων στην Ελλάδα μονάδων παραγωγής εταιριών γερμανικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιο Κελέμη, «οι εταιρείες παραγωγής της χώρας δίνουν τη μάχη τους, άλλες να επιβιώσουν απευθυνόμενες σε αγορές, οι οποίες παραμένουν σε καθεστώς lockdown κι άλλες να καλύψουν το πελατειακό τους κοινό υπό πραγματικά αντίξοες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υφιστάμενα εμπόδια σχετικά με την προμήθεια πρώτων υλών, τη διακίνηση των εμπορευμάτων, τις ασφαλίσεις πιστώσεων και, ιδιαίτερα, την εξασφάλιση ρευστότητας, δημιουργούν ασφυκτικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα» σημειώνει ο κ. Αθ. Κελέμης, για να προσθέσει ότι «η ταχύτητα των αρνητικών εξελίξεων επιδεινώνει διαρκώς το κλίμα στην παραγωγή και το εμπόριο, επιβάλλοντας τη λήψη δυναμικότερων μέτρων ανακούφισης της αγοράς».

Πάντως, όπως σημειώνεται, αν και τα προβλήματα στις παραγωγικές δομές από την εξάπλωση του Covid-19 και τα κυβερνητικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, παραμένουν σοβαρότατα και συνεχώς επιδεινούμενα, οι μονάδες των περισσοτέρων εταιρειών-μελών του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους, ακόμη και σε τομείς όπου η ζήτηση καταγράφεται αυξημένη.

Ειδικότερα, πρόκειται για εταιρείες παραγωγής με παρουσία στους κλάδους της τυποποίησης τροφίμων, της παραγωγής φαρμάκων, της παραγωγής προϊόντων συσκευασίας, των εκτυπώσεων και των εκτυπώσεων ασφαλείας, των κατασκευών και των έργων υποδομών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης