Η Επιτροπή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο – Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου οργανώνει σειρά μονοθεματικών συζητήσεων με τίτλο Sustainable Talks, που έχουν στόχο την ενσωμάτωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου.

Χθες, 17 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκδήλωση – συζήτηση με θέμα την καταπολέμηση του Επιστημονικού Αναλφαβητισμού στα σχολεία, μέσω της πρωτοποριακής βιωματικής εκπαίδευσης STEM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 3ο Sustainable Talks, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι από διάφορους κλάδους της αγοράς, εστίασε στην ανάδειξη των ευκαιριών για ενίσχυση της εκπαίδευσης και των ψηφιακών δεξιοτήτων στους νέους, σε μια συγκυρία όπου οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις επιβάλλουν τη καλύτερη κατανόησή τους από το κοινό και την ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος των νέων ανθρώπων για την επιστήμη. Βασικός ομιλητής του, ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, Ιδρυτής της Κοινωνικής Επιχείρησης “SciCo” έθεσε μερικά κρίσιμα ερωτήματα όπως: «Γιατί η επικοινωνία της επιστήμης είναι πιο απαραίτητη από ποτέ στη σημερινή “post-truth” εποχή; Πώς η διάχυση της επιστήμης προσαρμόζεται στα σύγχρονα δεδομένα; Γιατί χρειαζόμαστε την εκπαίδευση STEM;»

Τόνισε επίσης ότι «οι δεξιότητες πάνω στην επικοινωνία, την επιστήμη, τις εκθετικές τεχνολογίες, την κριτική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων είναι απαραίτητα εφόδια για τους πολίτες του μέλλοντος». Καθώς παράλληλα και ότι «οι χαμηλές επιδόσεις των μαθητών μας σε διεθνείς αξιολογήσεις αναδεικνύουν την ανάγκη ενίσχυσης αυτών των δεξιοτήτων», εξηγώντας ότι «δράσεις και προγράμματα της SciCo, όπως το STEMpowering Youth, συμβάλλουν με μετρήσιμο αντίκτυπο στην προσπάθεια ενδυνάμωσης της νέας γενιάς, παρέχοντας εκπαίδευση STEM και ενισχύοντας τη μαθητική καινοτομία σε 35 διαφορετικές απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων στους νέους βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Vodafone. Πιστεύουμε ότι οι εξελίξεις της τεχνολογίας και των επιστημών δημιουργούν εξαιρετικά θετικές προοπτικές και μπορούν να αλλάξουν τη ζωή περισσότερων ανθρώπων προς το καλύτερο. Ανοίγουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης για τους νέους και δρουν ως καταλύτης για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Οφείλουμε λοιπόν να στηρίξουμε την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων στους νέους ενθαρρύνοντας τους να εργαστούν για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου, πιο συναρπαστικού μέλλοντος για όλους».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης