Για το εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Ελληνικού μίλησε στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, αποκαλύπτοντας τις τιμές πώλησης των κατοικιών.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, οι τιμές των 9.000 σπιτιών που θα φτιαχτούν εντός του Ελληνικού είναι για όλα τα… βαλάντια με στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες να ζήσουν στην περιοχή. Οι τιμές θα είναι λίγο χαμηλότερες από αυτές που πωλούνται οι νεόδμητες κατοικίες στα νότια προάστια, δηλαδή κάτω από τα 6.000-7.000 ευρώ/τ.μ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε δε ότι το 5% των οικιστικών ακινήτων αφορά σε ανώτερα οικονομικά στρώματα με τις τιμές να ξεκινούν από τα 8.000 ευρώ/τ.μ. Ωστόσο, για ένα διαμέρισμα στον 50ό όροφο του ουρανοξύστη, η τιμή που πρέπει να πληρώσει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης «ζαλίζει» φτάνοντας τα 25.000 ευρώ ανά τ.μ.

«Στις 15 Ιουλίου θα δώσουμε στοιχεία για τις προπωλήσεις κατοικιών. Συνολικά θα γίνουν 9.000 κατοικίες. Στην πρώτη πενταετία είχαμε σχεδιάσει να φτιάξουμε 500, ωστόσο, επειδή είναι πολύ έντονο το ενδιαφέρον, είναι πολύ πιθανό να πάμε στις 1.500-2.000 κατοικίες στα πρώτα πέντε χρόνια. Οι περισσότερες από αυτές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Από τις 9.000 κατοικίες που θα κατασκευάσουμε συνολικά, περίπου το 5% αφορά το ανώτερο οικονομικό κομμάτι του πληθυσμού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Lamda Development.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Οι τιμές στα νότια προάστια για την αγορά νεόδμητου ακινήτου είναι στα 6.000-7.000 ευρώ/τ.μ. κι εμείς για να απευθυνθούμε στο ευρύ κοινό, θα πάμε πιο χαμηλά, ενώ τα σπίτια που θα απευθύνονται στο μικρό ποσοστό θα ξεκινάνε από τα 8.000 ευρώ/τ.μ. λόγω της ποιότητας και του κόστους κατασκευής. Σε κάθε ανάπτυξη υπάρχει το 1%, που είναι για παράδειγμα στον 50ό όροφο του ουρανοξύστη, όπως υπάρχουν στο Μονακό ή τη Νέα Υόρκη, που αποτελεί και τη διαφήμιση της ανάπτυξης. Σε αυτή την περίπτωση, για ένα landmark apartment, οι τιμές μπορούν να φτάσουν και τα 25.000 ευρώ ανά τ.μ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, το ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτου στο Ελληνικό είναι πολύ έντονο από την Ελλάδα κυρίως, αλλά και από το εξωτερικό. «Από τη μια θέλουμε να φέρουμε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται από την Ελλάδα και από την άλλη να φέρουμε τουρισμό» επισήμανε.

Χρονοδιάγραμμα

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, σημείωσε ότι τον Ιούλιο θα γίνει η πρώτη δημοπράτηση ύψους 220 εκατ. ευρώ για τα έργα υποδομών. Μάλιστα, στις 7 Ιουλίου η εταιρεία θα παρουσιάσει τον πρώτο ουρανοξύστη που θα γίνει στην Ελλάδα, ενώ στις 14 Ιουλίου θα ανοίξει το παράκτιο μέτωπο.

«Όλο το παραλιακό μέτωπο θα είναι έτοιμο το 2025 και όλο το εμπορικό κέντρο που είναι στη Βουλιαγμένης και εφάπτεται των σταθμών Αργυρούπολης και Ελληνικού, το μεταξύ τους κομμάτι που καλύπτεται με πάρκο συν οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουμε τον φιλόδοξο στόχο να είναι έτοιμο το 2025» πρόσθεσε.  

Σε ό,τι αφορά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ανέφερε ότι στη φάση υλοποίησης του έργου θα απασχοληθούν περίπου 10.000 εργαζόμενοι, ενώ, όταν αρχίσουν να λειτουργούν τα συνεδριακά και εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία κ.λπ., «οι μελέτες δείχνουν ότι θα φτάσουμε τις 70.000-80.000 θέσεις εργασίας».

Τέλος, σχετικά με τη διαφάνεια των διαγωνισμών, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development υπογράμμισε ότι «θα δείξουμε ότι στην Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε έργα δισεκατομμυρίων ευρώ με απόλυτη διαφάνεια και ακεραιότητα και αυτό σημαίνει ότι θα κάνουμε διαγωνισμούς για όλα τα έργα, ακόμα και τα πιο μικρά. Θα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαγωνιζόμενοι, θα είναι ξεκάθαροι οι όροι του διαγωνισμού από πριν και εσωτερικά στην εταιρεία υπάρχουν ανεξάρτητες διαφορετικές επιτροπές αξιολόγησης για κάθε προμήθεια» υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης