Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι η οικονομία της χώρας θα αρχίσει να επαναλειτουργεί σταδιακά από την Τρίτη 16η Ιουνίου, έπειτα από το παρατεταμένο lockdown για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η διαδικασία επανεκκίνησης να είναι σταδιακή και θα περάσει από διάφορα στάδια, με το διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Σαλβαδόρ ειδικά να μην επανέρχεται στο ομαλό επίπεδο λειτουργίας του παρά την 6η Αυγούστου, διευκρίνισε ο Ναγίμπ Μπουκέλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός του κράτους επέβαλε ορισμένα από τα αυστηρότερα μέτρα στην αμερικανική ήπειρο για να αντιμετωπίσει την επιδημία. Στο Ελ Σαλβαδόρ ως χθες καταγράφονταν 72 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 3.603 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο Μπουκέλε έχει συγκρουστεί με τα μέλη του Κοινοβουλίου, που επιδίωκαν τα μέτρα περιορισμού να αρχίσουν να χαλαρώνουν νωρίτερα, επιχειρηματολογώντας πως η οικονομία δεν έπρεπε να επαναλειτουργήσει πρόωρα. Ανακοινώνοντας το σχέδιό του για τν επανεκκίνηση, προέτρεψε τους πολίτες της χώρας του να μείνουν υπό περιορισμό περισσότερο από ό,τι είναι τυπικά υποχρεωμένοι.

«Η καραντίνα τερματίζεται νομικά σήμερα στις 24:00 (τοπική ώρα), αλλά ζητάμε από τον κόσμο να μείνει εθελοντικά σε καραντίνα ως τη Δευτέρα», δήλωσε, προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να αποφύγουμε» την επανέναρξη της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης