Το ποσοστό των επισφαλών δανείων που κατέχουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης σε σχέση με τον συνολικό δανεισμό συνέχισε να συρρικνώνεται στο α΄ τρίμηνο του έτους, καταδεικνύουν τα στοιχεία της ΕΚΤ, παρά το ότι αυξήθηκε το ποσό των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης υποχώρησε στο 2,54% από το 2,36% πριν από τρεις μήνες, παρά τη διπλή ύφεση που έπληξε την οικονομία και τις επιπτώσεις που προκάλεσε σε πολλές επιχειρήσεις το lockdown.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ονομαστικούς όρους, τα επισφαλή δάνεια αυξήθηκαν στα 455 δισ. ευρώ από τα 443,6 δισ. ευρώ, αντανακλώντας μια σχετικά ταχεία αύξηση του δανεισμού προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Η ΕΚΤ έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι τράπεζες ίσως έχουν εφησυχάσει αρκετά στο να αναγνωρίσουν τα επισφαλή δάνεια στη διάρκεια της πανδημίας, υποστηρίζοντας ότι το πραγματικό status των βιβλίων δανείων των τραπεζών δεν είναι τόσο ισχυρό όσο φαίνεται να υποδηλώνουν τα στοιχεία για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης