Πάνω από έξι στους 10 Ρουμάνους, ποσοστό 63%, θέλουν να έχουν τη δική τους επιχείρηση, σύμφωνα με έρευνα τον Ιανουάριο του 2019. Επίσης, για οκτώ στους 10 Ρουμάνους, η ανεξαρτησία σημαίνει ότι δεν εξαρτάσαι οικονομικά από κάποιον άλλο και για το 77% η ανεξαρτησία συνδέεται με την ικανότητα να κάνουν πράγματα ποπυ τους ευχαριστούν.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι ηλικίας μεταξύ 55 και 65 ετών (88%) συνδέουν την ανεξαρτησία με τη δυνατότητα να κάνουν ό,τι θέλουν και να εκπληρώσουν τα πάθη τους, ενώ για τους νέους ηλικίας 18-23 ετών το ποσοστό αυτό φθάνει το 56%» επισημαίνει η έρευνα, που διεξάγεται ετησίως από την εταιρεία έρευνας αγοράς «iSense Solutions».
Η έρευνα διεξήχθη ηλεκτρονικά σε 1.011 ερωτηθέντες και αντιπροσωπεύει το αστικό περιβάλλον στη Ρουμανία με ποσοστό σφάλματος +/- 3,1% σε επίπεδο εμπιστοσύνης 95%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις στους 10 ερωτηθέντες λένε ότι η ανεξαρτησία σημαίνει να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και να μπορούν να εργάζονται όταν θέλουν και το ποσοστό φτάνει το 40% για άτομα ηλικίας 39-54 ετών.

Παρόλο που οι περισσότεροι Ρουμάνοι υπάλληλοι εργάζονται εξ ολοκλήρου στην έδρα της εταιρείας (66%), μερικοί από αυτούς έχουν την ευκαιρία να εργάζονται τακτικά στο σπίτι (15%) και το 19% εργάζονται καθημερινά στο σπίτι ή σε άλλα μέρη από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Η μελέτη δείχνει ότι τα οφέλη του να εργάζονται από το σπίτι (περιστασιακά ή διαρκώς) περιλαμβάνουν: ελευθερία οι εργαζόμενοι να κάνουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα όπως επιθυμούν (61%), να συγκεντρωθούν καλύτερα (55%), να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο (53%), αισθάνονται ξεκούραστοι (51%) και είναι πιο παραγωγικοί (35%), ενώ η εργασία στο σπίτι απαιτεί τη χρήση των τελευταίων τεχνολογικών εργαλείων (24%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης