Οι προοπτικές ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Ινδονησίας συζητήθηκαν σήμερα σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒ, ο οργανισμός Enterprise Greece, το ΕΒΕΑ και η πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ, ο πρέσβης της Ινδονησίας, Ferry Adamhar, τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει γέφυρα προς την Ευρώπη για την Ινδονησία, η οποία -όπως σημείωσε- έχει πληθυσμό 260 εκατομμυρίων ανθρώπων και είναι μέλος του G20.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες η Ινδονησία θα αποτελεί τα επόμενα χρόνια την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, την επίσκεψη κλιμακίου Ελλήνων επιχειρηματιών το 2016 στη χώρα, που οδήγησε σε επιτυχείς επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

«Η Ελλάδα άφησε πίσω την κρίση. Σειρά μεταρρυθμίσεων έχει ολοκληρωθεί, η οικονομία ανακάμπτει και τα δημόσια οικονομικά έχουν ισορροπήσει, ενώ πολυεθνικές όπως η COSCO, η TUI και η Philip Morris επενδύουν στην Ελλάδα», υπογράμμισε το μέλος της διοίκησης του Enterprise Greece, Γιώργος Ζησιμάτος.

Ο κ. Ζησιμάτος παρουσίασε τις ευκαιρίες για επενδύσεις στη χώρα μας στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της βιομηχανίας, ενώ σημείωσε ότι 8.000 επενδυτές έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα Golden Visa και έχουν επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ναυτιλία, η εξορυκτική βιομηχανία, η ενέργεια, ο τουρισμός, η κλωστοϋφαντουργία και η βιομηχανία τροφίμων-ποτών είναι, σύμφωνα με το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΑ, Δημήτρη Δημητρίου, οι τομείς στους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί η επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Τέλος, ο διευθυντής της Β5 Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Οικονομίδης, αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον περασμένο Οκτώβριο, με τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας, Jusuf Kalla, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της 12ης Ευρωασιατικής Συνόδου (ASEM). Στη συνάντηση είχε συμφωνηθεί η σύσταση επιτροπής για την ενίσχυση οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης