Το ενδεχόμενο να αγοράσει ιταλικά κρατικά ομόλογα εξετάζει ο βραχίονας διαχείρισης ενεργητικού της Deutsche Bank, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ δεν θα οδηγηθεί προς την πόρτα της εξόδου από την Ένωση.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ιταλία δεν επιδιώκει την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα αναζητήσουμε λοιπόν ευκαιρίες στα ιτλαικά ομόλογα» δήλωσε ο Μπιλ Τσέπολις, επικεφαλής των αγορών σταθερού εισοδήματος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Aφρικής στην DWS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ιταλική αγορά κρατικών ομολόγων είναι αυτή με τη χειρότερη επίδοση φέτος μεταξύ των αγορών της Ευρωζώνης.

Όσοι έχουν επενδύσει στο 10ετές κρατικό ομόλογο της χώρας έρχονται αντιμέτωποι με απώλειες 6,4%.

Το spread στις αποδόσεις ιταλικών και γερμανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας έχει διευρυνθεί πάνω από τις 250 μονάδες και είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με τα επίπεδα, στα οποία βρισκόταν στις αρχές Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό ακριβώς το στοιχείο, δηλαδή η υψηλή απόδοση, αντανακλά από τη μία τις ανησυχίες για το μέλλον της Ιταλίας, αλλά από την άλλη καθιστά τα ιταλικά ομόλογα ιδιαιτέρως ελκυστικά για όσους δεν φοβούνται το ρίσκο.

Από την πλευρά του ο Στέφαν Κρόιτσκαμπ, επικεφαλής επενδύσεων της DWS, εξέφρασε την άποψη ότι τους επόμενους μήνες η Ιταλία θα έρθει αντιμέτωπη με υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, με το αξιόχρεό της, ωστόσο, να παραμένει στην κατηγορία επενδυτικής διαβάθμισης και να αποφεύγει το «junk».

ΠΗΓΗ: Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης