Για μεγάλα περιθώρια συνεργασίας παρά τη μεγάλη απόσταση των δύο χωρών, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του της Δημοκρατίας της Κορέας Λι Νακ Γιον στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε έγινε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση σε σειρά κομβικών τομέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας φέρνει πιο κοντά και το γεγονός ότι μοιραζόμαστε και κοινές ανησυχίες για τη διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και τις διεθνείς προκλήσεις γενικότερα, αλλά και οι προκλήσεις που προκύπτουν από μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία», πρόσθεσε.

Ειδικότερα για τον οικονομικό τομέα ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος ότι μπορεί να αποκτήσει σημαντική δυναμική. Ανέφερε ότι συζητήθηκε η προοπτική περισσότερες κορεατικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στο άμεσο μέλλον στην Ελλάδα και οι προοπτικές αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς την Κορέα.

«Είμαι σίγουρος ότι το σημερινό επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες κορεατικές εταιρείες, θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της διμερούς μας συνεργασίας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Ευχαρίστησε τον ομόλογό του για τη στήριξη της χώρας του προς την Ελλάδα στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Κορέας αναφέρθηκε στις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα του από τη Βόρεια Κορέα και ευχαρίστησε την Ελλάδα που βρίσκεται στο πλευρό της Κορέας. Υποστήριξε ότι το 21% των παραγγελιών που έρχονται στη Ν. Κορέα προέρχονται από την Ελλάδα και είπε ότι επιθυμεί περισσότερες εξαγωγές αγροτοδιατροφικών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη Ν. Κορέα.

Αναφέρθηκε και στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες σχετικά με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Όπως τόνισε, η Ελλάδα μπορεί να εφαρμόσει γρήγορα ένα τέτοιο σύστημα σε όλους τους τομείς.

Πρέπει να διευρύνουμε τις εμπορικές συναλλαγές μας, να μειώσουμε τις διαφορές στο εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ των χωρών μας, σημείωσε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας, ενώ, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη χώρα του, με αφορμή τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Ν. Κορέα.

«Όταν επιστρέψω στην πατρίδα μου θα μιλήσω σε όλους για αυτό το πνεύμα φιλοξενίας της Ελλάδας» τόνισε στις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης