Για την ανάγκη να μειωθούν περαιτέρω τα κόκκινα δάνεια στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών μέσω και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μίλησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι στην τοποθέτηση του σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν γίνει νέες συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι αντικείμενο της ΕΚΤ, αλλά του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την πορεία της τελευταίας αξιολόγησης επισήμανε ότι «έχουν γίνει πολλά, πρέπει όμως να ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα».

«Μόνο δύο προαπαιτούμενα απομένουν, το Ελληνικό και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», ανέφερε.

Ειδικότερα, για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σημείωσε ότι “χρειάζεται αξιολόγηση για να δούμε ότι προχωρούν όλα χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Αυτό αναμένεται να γίνει στις αρχές Μαρτίου από τους θεσμούς που θα έχουν λάβει επιπλέον στοιχεία από τις ελληνικές αρχές”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης