Την Τρίτη θα συναντηθεί αντιπροσωπεία του ΔΝΤ με τον Υπουργό Οικονομικών της Αργεντινής προκειμένου να συζητήσουν όλες τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις.

«To Διεθνές Νομισματικό ταμείο και οι αρχές της Αργεντινής εργάζονται εντατικά για την ενίσχυση της ρύθμισης που υποστηρίζεται από το Ταμείο υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων στην αγορά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέφρι Ράις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επικεφαλής του ταμείου, η Κριστίν Λαγκάρντ, το προσωπικό του ταμείου, ο υπουργός οικονομικών της Αργεντινής Nicolas Dujovne και η ομάδα του αναμένεται να συναντηθούν την επόμενη Τρίτη για να προωθήσουν το διάλογο.

Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε γρήγορα αυτές τις συνομιλίες και να υποβάλουμε το αναθεωρημένο οικονομικό σχέδιο στην Εκτελεστική Επιτροπή. Όπως τόνισε, η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η Αργεντινή έχει την πλήρη στήριξη του Ταμείου και είμαστε βέβαιοι ότι η ισχυρή δέσμευση και η αποφασιστικότητα των αρχών της Αργεντινής θα βοηθήσει τη χώρα να ξεπεράσει τις τρέχουσες δυσκολίες» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται πως η Κριστίν Λαγκάρντ είχε δηλώσει ότι το ΔΝΤ εξετάζει την επιτάχυνση της εκταμίευσης δόσεων του δανείου 50 δισ. δολαρίων το οποίο συμφώνησε να χορηγήσει στην Αργεντινή τον Ιούνιο και την “ενίσχυση” του προγράμματος στήριξης και δημοσιονομικής προσαρμογής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή έριξε το πέσο το οποίο από την αρχή του έτους έχει χάσει το 45% της αξίας του εντείνοντας τους φόβους οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, την ώρα που ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 25%.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας, σε μια προσπάθεια να σώσει την κατάσταση, προχώρησε σε αύξηση επιτοκίου κατά 15% στο 60% δεσμευόμενη να διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα το κόστος χρήματος τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, αύξησε το όριο για τα ελάχιστα κεφαλαιακά διαθέσιμα των τραπεζών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης