Ανακάμπτει το πετρέλαιο σήμερα Δευτέρα μετά την “βουτιά” της Παρασκευής με τους επενδυτές να αναμένουν τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ.

Συγκεκριμένα τα futures αργού πετρελαίου παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύονται κατά 1,11% στα $50,98 ανά βαρέλι.
Την Παρασκευή η τιμή του πετρελαίου σημείωσε βαριές απώλειες που άγγιξαν το 7,7% στα $50,42 ανά βαρέλι και επρόκειτο για την χειρότερη επίδοση από τις 6 Ιουλίου του 2015 και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Οκτωβρίου του 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones Market Data. Συνολικά την προηγούμενη εβδομάδα το πετρέλαιο έχασε 10,6%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H τιμή του Brent παραδόσεως Ιανουαρίου επίσης ανακάμπτει κατά $1,18 ή 2% στα $59,98 ανά βαρέλι μετά την πτώση 6,1% που σημείωσε την Παρασκευή. Οι απώλειες σε εβδομαδιαία βάση έφτασαν στο 12%.

Υπενθυμίζεται πως τα τελευταία στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού σημείωσαν άλμα 4,9 εκατ. βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Οι συνθήκες υπερπροσφοράς εξαιτίας της συνεχούς διεύρυνσης της παραγωγής στις ΗΠΑ έχουν οδηγήσει τις τιμές σε ένα πτωτικό σπιράλ από τις αρχές του περασμένου μήνα. Το αρνητικό κλίμα διαμόρφωσαν και οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης, με τον ΟΟΣΑ να υποβαθμίζει την προηγούμενη εβδομάδα τις εκτιμήσεις του για το παγκόσμιο ΑΕΠ το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H αγορά του πετρελαίου τώρα αναμένει τη συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ στις 6 Δεκεμβρίου με αρκετούς αναλυτές να εκτιμούν ότι ο Οργανισμός θα επιλέξει να μειώσει την παραγωγή του προκειμένου να σταθεροποιήσει τις τιμές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης