Δίκτυο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης επιχειρηματιών μεταξύ Αθήνας - Πεκίνου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, 14:13
Δίκτυο εξυπηρέτησης και πληροφόρησης επιχειρηματιών μεταξύ Αθήνας - Πεκίνου

Για πρώτη φορά συγκροτείται ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας με σκοπό να διευκολυνθούν οι επιχειρηματικοί κύκλοι των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, κινεζική αντιπροσωπεία του Γραφείου Εμπορίου του Πεκίνου επισκέφθηκε τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι επενδυτικές και εμπορικές δυνατότητες και ευκαιρίες που προσφέρουν οι δύο πρωτεύουσες και οι δύο φορείς συμφώνησαν στη δημιουργία ενός δικτύου άμεσης εξυπηρέτησης και πληροφόρησης, για επιχειρηματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν για πρώτη φορά στις δύο πόλεις.

Η υπηρεσία Εμπορίου του δήμου Πεκίνου θα είναι στη διάθεση των Ελλήνων επιχειρηματιών-εμπόρων που επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην κινεζική αγορά, να επενδύσουν στο Πεκίνο ή να έρθουν σε επαφή με επιχειρηματικούς πόρους. Επίσης, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΣΑ, θα είναι στη διάθεση των μελών του πληροφορίες που αφορούν την αγορά του Πεκίνου, διασύνδεση με την αποστολή εμπορικών αντιπροσωπειών και συμμετοχή σε τοπικές εκθέσεις καθώς και γενικά χρήσιμες πληροφορίες για την κινέζικη αγορά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, αναφέρθηκε στην ιστορία και στον πολιτισμό των δύο χωρών και επεσήμανε ότι είναι προς το συμφέρον και των δύο φορέων να επενδύσουν στην επιχειρηματική συνεργασία, αφενός για την αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην Κίνα και αφετέρου για την προσέλκυση άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019, 14:13