Διεθνείς αγορές: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές, ενισχύεται το πετρέλαιο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021, 14:12
Διεθνείς αγορές: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές, ενισχύεται το πετρέλαιο

Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κατέγραφαν σήμερα άνοδο για 11η συνεχή ημέρα φθάνοντας σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, εν μέσω αισιοδοξίας για την κυκλοφορία εμβολίων κατά της COVID-19 και τα νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ενώ οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή οδήγησαν το πετρέλαιο σε υψηλό 13 μηνών.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI κατέγραψε άνοδο 0,3%. Ακολουθώντας την πορεία μια ισχυρής -αν και με χαμηλούς όγκους λόγω των αργιών- συνεδρίασης στην Ασία, οι βασικοί δείκτες της Ευρώπης κινούνταν ανοδικά, με τον βρετανικό FTSE 100 να καταγράφει νωρίτερα άνοδο 1,3%.

Με τις αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ να είναι κλειστές λόγω των αργιών για το νέο κινεζικό έτος, ο ιαπωνικός Nikkei έδειξε τον δρόμο, με άνοδο 1,9%, πάνω από το επίπεδο των 30.000 μονάδων για πρώτη φορά έπειτα από 30 και πλέον χρόνια.

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε νωρίτερα κατά 1,3% στα 63,24 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 1,9% στα 60,58 δολάρια το βαρέλι.

Με τους επενδυτές να στρέφονται σε περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο, τα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια» κατέγραφαν πτώση, με την τιμή του χρυσού να υποχωρεί κατά 0,3% στα 1.817 δολάρια η ουγγιά. Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων ενισχύθηκαν επίσης στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας άνοδο 4 μονάδων βάσης στο -0.387%.

Το δολάριο παρέμεινε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων, καταγράφοντας νωρίτερα πτώση περίπου 0,1% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021, 14:12