Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κατέγραφαν σήμερα άνοδο για 11η συνεχή ημέρα φθάνοντας σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, εν μέσω αισιοδοξίας για την κυκλοφορία εμβολίων κατά της COVID-19 και τα νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ενώ οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή οδήγησαν το πετρέλαιο σε υψηλό 13 μηνών.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI κατέγραψε άνοδο 0,3%. Ακολουθώντας την πορεία μια ισχυρής -αν και με χαμηλούς όγκους λόγω των αργιών- συνεδρίασης στην Ασία, οι βασικοί δείκτες της Ευρώπης κινούνταν ανοδικά, με τον βρετανικό FTSE 100 να καταγράφει νωρίτερα άνοδο 1,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τις αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ να είναι κλειστές λόγω των αργιών για το νέο κινεζικό έτος, ο ιαπωνικός Nikkei έδειξε τον δρόμο, με άνοδο 1,9%, πάνω από το επίπεδο των 30.000 μονάδων για πρώτη φορά έπειτα από 30 και πλέον χρόνια.

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ αυξήθηκε νωρίτερα κατά 1,3% στα 63,24 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 1,9% στα 60,58 δολάρια το βαρέλι.

Με τους επενδυτές να στρέφονται σε περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο, τα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια» κατέγραφαν πτώση, με την τιμή του χρυσού να υποχωρεί κατά 0,3% στα 1.817 δολάρια η ουγγιά. Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων ενισχύθηκαν επίσης στα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας άνοδο 4 μονάδων βάσης στο -0.387%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δολάριο παρέμεινε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων, καταγράφοντας νωρίτερα πτώση περίπου 0,1% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης