Εισαγγελικές πηγές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου για επιλεκτική καθυστέρηση στη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων αλλά και  «παρασκηνιακές» παρεμβάσεις για να παραπεμφθούν στις «καλένδες».

Οι αναφορές του κ. Αθανασίου στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής  περί προσπάθειας  παρέμβασης όχι μόνο στην υπόθεση της Novartis αλλά και σε άλλες σημαντικές υποθέσεις προκαλούν  αντιδράσεις σε εισαγγελικούς κύκλους που επιστρέφουν τις «βολές» στον πρώην οικονομικό εισαγγελέα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τις αιτιάσεις του κ. Αθανασίου για σκόπιμη καθυστέρηση το 2016  σε έρευνες όπως αυτή που αφορά την   Τράπεζα Πειραιώς και το Μιχ. Σάλλα , προκειμένου να μην ασκηθούν διώξεις,  για την υπόθεση αυτή,  εισαγγελικές πηγές αναφέρουν πως   «η  σχετική δικογραφία αν και ήταν περαιωμένη εκκρεμούσε στα συρτάρια της Οικονομικής Εισαγγελίας από τα τέλη του 2016 προς υποβολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών».

Σύμφωνα με τις ίδιες εισαγγελικές πηγές, ύστερα από σχεδόν τέσσερις μήνες, η επίμαχη δικογραφία εστάλη μόλις « λίγες ημέρες πριν το Πάσχα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών (Μεγάλη Τετάρτη), χρεώθηκε αμέσως στον εισαγγελέα κ. Παππά , ο οποίος έφυγε για τις διακοπές του Πάσχα και αμέσως μετά,  την Πέμπτη , μόλις επέστρεψε ,άσκησε τη δίωξη αφού μελέτησε ως όφειλε την ογκωδέστατη δικογραφία».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Αθανασίου  την περασμένη εβδομάδα μίλησε στην κατάθεσή του για ειδικό ενδιαφέρον του Δημ. Παπαγγελόπουλου  σε κάποιες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων, της Τράπεζα  Πειραιώς και του  Μιχ. Σάλλα, υποστηρίζοντας  μάλιστα ότι του είχε ζητήσει τηλεφωνικά να κρατήσει την υπόθεση και να μην ασκήσει δίωξη σε κανένα τραπεζικό στέλεχος.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε συγκεκριμένα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζητούσε να καθυστερήσει τη δικογραφία και όταν εκείνος την έδιωξε με παραγγελία δίωξης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών είπε «Που να βρω τώρα το Ζαγοραίο να την κρατήσει?» Και μετά τον ρώτησαν τα μέλη της προανακριτικής τι έγινε ? «Δεν ξέρω απάντησε» .  

Οι ίδιες εισαγγελικές πηγές πάντως αφού υπενθυμίζουν πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών μέσα σε 7 ημέρες άσκησε τη δίωξη, σημειώνουν πως  η είδηση της δίωξης είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Documento» πριν την άσκησή της, και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Παρασκευή.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης