Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινδυνεύει εάν δεν καταστεί εφικτή μια συμφωνία σε μια κοινή οικονομική απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού, προειδοποίησαν σήμερα Ισπανοί υπουργοί, αφού το μπλοκ απέτυχε να καταλήξει σε περαιτέρω στήριξη των οικονομιών που έχουν δεχθεί πλήγμα από την υγειονομική κρίση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρία Χεσούς Μοντέρο δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι θα αρχίσουν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ΕΕ εάν αυτή δεν ενεργήσει συλλογικά στην κρίση, την οποία η Ισπανίδα αξιωματούχος συνέκρινε με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια άλλων χωρών και γι’ αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκε αρχικά η Ευρωπαϊκή Κοινότητα, σε μια περίοδο ύστερα από έναν πόλεμο, τώρα έχουμε έναν πόλεμο απέναντι στην επιδημία» ανέφερε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Antena 3.

Οι δηλώσεις του υπουργού Γεωργίας Λουίς Πλάνας ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. «Είναι ένα κρίσιμο θέμα στο οποίο διακυβεύεται το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sur Radio.

Ωστόσο και οι δύο αξιωματούχοι εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι περαιτέρω διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν τελικά σε θετικά αποτελέσματα, παρόλο που οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία στις ολονύκτιες συζητήσεις τους και ανέστειλαν τη συνεδρίασή τους έως αύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η άποψή μου είναι ότι, παρόλο που αυτό ίσως χρειαστεί πολύ χρόνο και πολλές συνεδριάσεις, θα καταλήξουμε σε μια θετική συμφωνία» δήλωσε ο Πλάνας.

Πηγές και αξιωματούχοι σχολίασαν ότι η διαμάχη μεταξύ της Ιταλίας και της Ολλανδίας για το ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει να συνοδεύουν τις πιστώσεις της Ευρωζώνης προς τις κυβερνήσεις που παλεύουν να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό μπλόκαρε την πρόοδο για τη συμφωνία σε ένα πακέτο μέτρων ύψους μισού τρισ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης