Συνολικά 35 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για το Μέτρο 7.3 «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών στις Αγροτικές Περιοχές» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο και έχει εκχωρηθεί η εφαρμογή του από το ΥΠΑΑΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «η πρόσκληση απευθύνεται στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΥΔΕ-ΤΠΕ) για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος, όπως αναφέρεται, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στις αγροτικές περιοχές και ειδικότερα στη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση ευρυζωνικών υποδομών για την κάλυψη δυσπρόσιτων αγροτικών περιοχών, ορεινών και νησιωτικών, συνεισφέροντας στην πρόσβαση σε γνώση, πληροφορίες και υπηρεσίες με το μικρότερο δυνατό κόστος και στην εν γένει άρση του απομονωτισμού, ενώ «η παρέμβαση θα υλοποιηθεί με τρόπο συμπληρωματικό σε αντίστοιχες υποδομές που αναπτύσσουν ιδιώτες πάροχοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης