Διόρθωση των αγορών μετοχών της τάξης του 5% έως 10% πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους “βλέπει” η πλειοψηφία των επενδυτών, όπως προκύπτει από τη μηνιαία δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Deutsche Bank.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου σε περισσότερους από 550 επαγγελματίες της αγοράς παγκοσμίως, έδειξε ότι το 58% των ερωτηθέντων περιμένουν διόρθωση μεταξύ 5% και 10% πριν από το νέο έτος, ενώ ποσοστό 10% των ερωτηθέντων αναμένει διόρθωση μεγαλύτερη από 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, μόλις το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αναμένει διόρθωση, όπως αναφέρει το CNBC.

Ανησυχίες εκφράζονται επίσης για την πορεία του πληθωρισμού και τις πολιτικές τόνωσης που υιοθέτησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι κεντρικές τράπεζες.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Deutsche Bank αναφέρουν ότι η πανδημία του κορονοϊού παραμένει η κύρια ανησυχία τους και για το επόμενο διάστημα, ενώ ο υψηλότερος του αναμενόμενου πληθωρισμός βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας λόγος που το εξηγεί αυτό είναι ότι εάν οι τιμές καταναλωτή παραμείνουν υψηλές για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε οι κεντρικές τράπεζες θα αναγκαστούν να περιορίσουν τα κίνητρά τους με γρηγορότερο ρυθμό, γεγονός που θα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Εν τω μεταξύ, η έρευνα έδειξε ότι οι επενδυτές “βλέπουν” τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την επόμενη πενταετία στο επίπεδο του 2,6%, με την συντριπτική των επενδυτών να εκτιμούν ότι οι τιμές καταναλωτή θα ξεπεράσουν ελαφρώς τον στόχο της Federal Reserve.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης