«H ΔΕΠΑ Εμπορίας πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη νέων υποδομών φυσικού αερίου, αλλά και τη διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων προμήθειάς του. Η εταιρεία συμβάλλει στη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο με έργα όπως ο TAP που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία και ο IGB που υλοποιείται ήδη, αλλά και νέα, όπως ο Τερματικός Σταθμός LNG Αλεξανδρούπολης μέσω του οποίου θα εισάγεται υγροποιημένο φυσικό αέριο από κάθε γωνιά του πλανήτη και θα τροφοδοτείται με επάρκεια όχι μόνο η ελληνική αγορά, αλλά και αυτές των Βαλκανίων, μέχρι την Κεντρική Ευρώπη».

Αυτό επεσήμανε ο συντονιστής διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής & Ανάπτυξης της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Γεώργιος Πολυχρονίου, μιλώντας στο συνέδριο του «Economist» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η εταιρεία προσαρμόζει το επιχειρηματικό της μοντέλο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνουν η απελευθέρωση της αγοράς και η Πράσινη Συμφωνία.

Το νέο business plan της ΔΕΠΑ Εμπορίας, σημείωσε ο κ. Πολυχρονίου περιλαμβάνει την είσοδό της στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, αναπτύσσοντας ένα “πράσινο” χαρτοφυλάκιο άνω των 200 MW με τη συμμετοχή της σε φωτοβολταϊκά πάρκα στις υπό μετάβαση περιοχές της Δ. Μακεδονίας, αλλά και την απόκτηση και αξιοποίηση άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 500 MW».

Τέλος, σημείωσε ότι η απολιγνιτοποίηση και η ενεργειακή μετάβαση αναβαθμίζουν τον ρόλο του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα, καθώς αφενός προκρίνεται ως η γέφυρα ανάμεσα στις συμβατικές και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αφετέρου οι υποδομές του θα χρησιμοποιηθούν και στη συνέχεια για τη διακίνηση πράσινων αερίων καυσίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης