Δεν βγήκε «λευκός καπνός» στη σημερινή διαπραγμάτευση της ελληνικής πλευράς με την ΕΚΤ με αντικείμενο το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, σχολίασαν στελέχη που μετείχαν στην τηλεδιάσκεψη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν χθες αμέσως μετά την αποστολή του κειμένου της νέας συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, αναμένονται και νέοι γύροι διαπραγματεύσεων – τηλεδιασκέψεων, καθώς, όπως είχε αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος, στόχος από ελληνικής πλευράς είναι η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου Δευτέρα ή Τρίτη στη Βουλή.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, κάποια από τα εννέα σημεία κριτικής που αποτυπώθηκαν στην έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν καλυφθεί από τη νέα πρόταση συμφωνίας που αποφασίστηκε την Τετάρτη σε “εγχώριο” επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η ελληνική πλευρά, πέρα από το τελικό σχέδιο, έχει στείλει και απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις που της είχαν αποστείλει οι θεσμοί (με βάση την προηγούμενη εκδοχή του νομοσχεδίου).

Το δημοσιονομικό κόστος φέτος υπολογίζεται ότι θα είναι λίγο πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2020 αναμένεται ότι θα είναι υψηλότερο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης