Έκκληση να «διευκρινίσει» τις προθέσεις της «το συντομότερο δυνατό» απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη βρετανική κυβέρνηση, σε συνέχεια της χθεσινής ομιλίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Κληθείς να σχολιάσει το Σχέδιο Β της κ. Μέι μετά την απόρριψη από το Κοινοβούλιο της συμφωνίας για το Brexit, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σημείωσε πως η ΕΕ παρακολουθεί τις «εν εξελίξει διαδικασίες» και καλεί την πρωθυπουργό να «διευκιρνίσει τις προθεσεις της το συντομότερο δυνατό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο να πούμε από τις Βρυξέλλες, γιατί δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο από το Λονδίνο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της κ. Μέι ότι θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες στις Βρυξέλλες προκειμένου να επαναφέρει το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων, ο κ. Σχοινάς επανέλαβε ότι «η συμφωνία αποχώρησης που είναι στο τραπέζι δεν είναι ανοιχτή για επαναδιαπραγμάτευση».

«Με όλη μου την ειλικρίνεια έχω την αίσθηση ότι όλα αυτά τα έχουμε ξαναζήσει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε, έχουμε εξαντλήσει όλα τα επιχειρήματα» κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης