Εικόνα success story έδωσε ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό.
Ο υπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση της περίφημης Αναπτυξιακής Τράπεζας τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους, είπε ότι αυξήθηκαν οι ξένες άμεσες επενδύσεις κατά 69%, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Προϋπολογισμός θα πιάσει τους στόχους της ανάπτυξης 2,5% για το επόμενο έτος.

Η αύξηση κατά 69% των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων σηματοδοτεί ότι η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών έχει ανακτηθεί και ότι αυτοί προχωρούν στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στη χώρα μας, κάτι που είμαι σίγουρος θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, αν μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, τόνισε ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει κοινωνική σταθερότητα και εθνική συνεννόηση «για να πετύχουμε το στοίχημα της ανάπτυξης».

Παρουσιάζοντας τους άξονες που στηρίζουν την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το επόμενο έτος αναφέρθηκε στην θετική συνεισφορά από την ιδιωτική κατανάλωση, κατά 0,8% του πραγματικού ΑΕΠ. “Αυτή η πρόβλεψη ενισχύεται από την ταχύτερη αύξηση της απασχόλησης και τη συνεχιζόμενη μείωση της ανεργίας” είπε.

Στην επίσης συνεισφορά που θα υπάρξει, κατά τον υπουργό, από τον ακαθάριστο σχηματισμό παγίου κεφαλαίου [(κατά 1,4% του πραγματικού ΑΕΠ)], που αναμένεται να αυξηθεί με διψήφιο ρυθμό λόγω του ευνοϊκότερου επενδυτικού περιβάλλοντος στη βάση των υλοποιούμενων μεταρρυθμίσεων αλλά και της αυξημένης ζήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης