Η πορεία των μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση τέθηκε επί τάπητος κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης την Τετάρτη.

Η ηγεσία του υπουργείο ενημέρωσε τους θεσμούς για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, όπως η επιλογή των επιτελικών στελεχών (διοικητικοί και τομεακοί γραμματείς) και των προϊσταμένων (προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων, τμημάτων), η κινητικότητα και τα ψηφιακά οργανογράμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι εκπρόσωποι των θεσμών εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση και την ικανοποίησή τους για τον ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, καθώς ενημερώθηκαν ότι:

Η επιλογή των διοικητικών ειδικών και τομεακών γραμματέων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο και οι συνολικά 69 θέσεις αναμένεται να καλυφθούν εντός χρονοδιαγράμματος.
Ταυτόχρονα, εξελίσσεται και η διαδικασία επιλογής των γενικών διευθυντών των υπουργείων. Από τους συνολικά 89 έχουν τοποθετηθεί ήδη οι 20, ενώ τον Μάιο, κατά τις ίδιες πηγές του υπουργείου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των υπολοίπων 69.

Σχετικά με την κινητικότητα, αναμένεται το επόμενο διάστημα να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για να εξετάσει τα αιτήματα των φορέων για τον Β’ Κύκλο.
Αναφορικά με τα ψηφιακά οργανογράμματα στην εφαρμογή του υπουργείου έχουν αναρτηθεί 90, αριθμός που, όπως εκτιμούν στο υπουργείο, θα αυξηθεί κατά πολύ το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης