Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey προειδοποίησε για τους κινδύνους που απειλούν τη βρετανική οικονομία, καθώς προσπαθεί να διευρύνει την ανάκαμψή του από την κρίση του κορωνοϊού.

Ο Bailey δήλωσε σε διαδικτυακό webinar από την Κομισιόν ότι το βρετανικό ΑΕΠ στο γ΄ τρίμηνο πιθανώς διαμορφώθηκε κατά 7%-10% χαμηλότερα από τα επίπεδα προ πανδημίας, σχόλια αντίστοιχα με αυτά στα οποία είχε προχωρήσει πριν από δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και αυτό αποτελεί ανάκαμψη από την πτώση άνω του 20% νωρίτερα φέτος, η ανάκαμψη ήταν πολύ άνιση καθώς κάποιοι κλάδοι συνέχισαν να αντιμετωπίζουν περιορισμούς.

«Υπάρχει ένα πρωτοφανές επίπεδο αβεβαιότητας αυτή τη στιγμή. Και οι κίνδυνοι, φοβάμαι -σίγουρα όπως τους βλέπουμε- ότι είναι για περαιτέρω πτώση» υπογράμμισε ο Bailey επικαλούμενος την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Βρετανία.

Ερωτηθείς για την προοπτική μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου (31 Δεκεμβρίου), ο Bailey δήλωσε πως είναι κρίσιμο οι οικονομίες να παραμείνουν ανοιχτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανείς δεν ωφελείται από τον προστατευτισμό κατά την άποψή μου» τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η μετάβαση της Βρετανίας από το Brexit δεν θα είναι εύκολη και «θα ήταν ευκολότερο εάν δεν χρειαζόταν να αντιμετωπίσουμε και τον κορωνοϊό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης