Το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων για το Brexit δεν έχει ακόμη οδηγήσει την Τράπεζα της Αγγλίας να αλλάξει την βασική της εκτίμηση, ότι η Βρετανία θα έλθει σε συμφωνία για την ομαλή έξοδό της από την ΕΕ, τόνισε το μέλος της BoE, Gertjan Vlieghe.

«Δεν πρόκειται να σχολιάζουμε τι γίνεται ελαφρώς λιγότερο πιθανό ή ελαφρώς πιο πιθανό», ανέφερε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση μετά από ομιλία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και νομίζω ότι αυτή παραμένει η σωστή προσέγγιση μέχρι να προχωρήσουμε αρκετά στις διαπραγματεύσεις και μέχρι να καταστεί σαφές στην πραγματικότητα, το ποια θα είναι η πιο πιθανή από αυτές τις πορείες.
Και νομίζω ότι επί του παρόντος, δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο, αλλά όταν βρεθούμε, τότε πιθανώς θα το αλλάξουμε αυτό», τόνισε.

Η BoE έχει δηλώσει πως περιμένει να αυξήσει τα επιτόκια σταδιακά στα επόμενα τρία χρόνια, καθώς η βρετανική οικονομία αναπτύσσεται, αν και αργά.

Ο διοικητής της BoE, Mark Carney, έχει δηλώσει ότι μια άτακτη έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, πιθανότατα θα οδηγήσει τον πληθωρισμό στα ύψη και θα επιδεινώσει την αγοραστική ικανότητα των νοικοκυριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης