Άλμα άνω του 5% κατέγραψε σήμερα το bitcoin, στο νέο υψηλό ρεκόρ των 41.530 δολαρίων, αντιστρέφοντας τις προηγούμενες απώλειές του.

Το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα του κόσμου υποχώρησε έως τα 36.618,36 δολάρια στην πλατφόρμα Bitstamp, πριν ανακάμψει στη συνέχεια. Το αντίπαλο κρυπτονόμισμα ethereum σημείωσε άνοδο 3% ύστερα από βουτιά μεγαλύτερη του 10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το bitcoin έχει κάνει ράλι σχεδόν 1.000% από τα χαμηλά επίπεδα του Μαρτίου. Για πρώτη φορά διαμορφώθηκε πάνω το επίπεδο των 30.000 δολαρίων στις 2 Ιανουαρίου, αφού ξεπέρασε τα 20.000 δολάρια στις 16 Δεκεμβρίου.

Κάποιοι παράγοντες της αγοράς έχουν προειδοποιήσει για διόρθωση μετά την άνοδό του στο επίπεδο-ορόσημο των 40.000 δολαρίων αλλά το bitcoin οδεύει προς την 11η ανοδική συνεδρίαση μεταξύ των 12 τελευταίων.

Η αυξημένη ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές και πιο πρόσφατα από μικροεπενδυτές έχει τροφοδοτήσει την άνοδο του bitcoin, καθώς η προοπτική γρήγορων κερδών αποτελεί δέλεαρ σε ένα περιβάλλον υπερβολικά χαμηλών αποδόσεων και αρνητικών επιτοκίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης