Το bitcoin κατέγραψε πτώση σχεδόν 8% σήμερα, επεκτείνοντας τις απώλειές του μία ημέρα αφού ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ ζήτησε να σταματήσει το σχέδιο της Facebook για το κρυπτονόμισμα Libra έως ότου απαντηθούν οι ανησυχίες που σχετίζονται με ζητήματα όπως τα προσωπικά δεδομένα και το ξέπλυμα χρήματος.

Το bitcoin υποχώρησε νωρίτερα σήμερα κατά 7,7% στα 11.164 δολάρια ύστερα από απώλειες κατά 3,8% χθες μετά την ομιλία του Πάουελ στην Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστοιχη πτώση κατέγραψαν και άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα, όπως το Ethereum και το Ripple της XRP.

«Αυτή είναι η άμεση απάντηση στην ομιλία του Πάουελ και τα σχέδια για το Libra της Facebook και τις επιπλοκές που θα μπορούσε να έχει για όλη την αγορά των κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Κρεγκ Έρλαμ, αναλυτής στην πλατφόρμα συναλλαγών OANDA.

«Το Libra εγείρει πολλές σοβαρές ανησυχίες αναφορικά με την ιδιωτικότητα, το ξέπλυμα χρήματος, την προστασία των καταναλωτών και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», δήλωσε ο Πάουελ στην επιτροπή, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει πως το σχέδιο αυτό μπορεί να προχωρήσει έως ότου απαντηθούν αυτές οι ανησυχίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλοι αναλυτές δήλωσαν ότι οι κινήσεις αυτές ταιριάζουν με το μοτίβο της πρόσφατης μεταβλητότητας του bitcoin, όπου είναι συνηθισμένες οι μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή του.

Το bitcoin ενισχύθηκε σχεδόν κατά 55% σε εννέα ημέρες αφού η Facebook αποκάλυψε τα σχέδιά της για το Libra στις 18 Ιουνίου και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών σχεδόν στα 14.000 δολάριο.

Το σχέδιο της Facebook ενίσχυσε τις ελπίδες ότι τα κρυπτονομίσματα μπορεί να γίνουν ευρύτερα αποδεκτά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης