Έντονη συναλλακτική δραστηριότητα η οποία αφορούσε, κατά κύριο λόγο, πωλητές, παρατηρήθηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, το 10ετές ομόλογο «άντεξε», με αποτέλεσμα η απόδοσή του να κυμανθεί στα χθεσινά επίπεδα (3,77% έναντι 3,88%).

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές, ύψους 116 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 28 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.
Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 10ετές ομόλογο με 44 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,79% από 3,78% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,085% να διευρυνθεί στο 3,875% από 3,79% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, υποχωρεί ελαφρώς το ευρώ, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1251 δολ. από το επίπεδο των 1,1264 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Το ενδιαφέρον της αγοράς παραμένει εστιασμένο στις εξελίξεις του Brexit και τις επικείμενες ψηφοφορίες στη Βουλή. Αρνητικά, πάντως, επηρεάζει το ευρώ η εξασθένιση της δυναμικής της γερμανικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, δήλωσε σήμερα, μιλώντας σε συνέδριο στη Φραγκφούρτη ότι η Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να αμβλύνει τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει τα αρνητικά επιτόκια, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει περαιτέρω με ποιον τρόπο θα ενεργήσει.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,107%.

Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,194%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,227%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,311% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1291 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης