Άνοδο κοντά στο 2% καταγράφουν οι πετρελαϊκές τιμές, διευρύνοντας τα κέρδη εν όψει της αναμενόμενης μείωσης της παραγωγής από τον OPEC αλλά και λόγω της μείωσης της προσφοράς από τον Καναδά.

Οι τιμές του brent ενισχύονται 1,89 δολάρια στα 63,58 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό διαμορφώνεται στα 53,87 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες οι πετρελαϊκές τιμές αυξήθηκαν περί το 4% μετά από τη συμφωνία των προέδρων ΗΠΑ και Κίνας στη Σύνοδο της G20, να σταματήσουν μια κλιμακούμενη εμπορική διαφωνία.

«Οι αγοραστικές πιέσεις παραμένουν στο προσκήνιο του ενεργειακού Οργανισμού καθώς οι παράγοντες της αγοράς περιμένουν ανυπόμονα νέες μειώσεις της παραγωγής από τη συμμαχία των χωρών του OPEC και εκτός OPEC», αναφέρει αναλυτής της PVM Oil.

Ο OPEC, ο οποίος κυριαρχείται από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, θα συνεδριάσει την Πέμπτη στη Βιέννη για να συμφωνήσει για την μελλοντική παραγωγή και θα συζητήσει τη στρατηγική με άλλους παραγωγούς εκτός OPEC, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο OPEC και οι σύμμαχοί του εργάζονται για την επίτευξη μιας συμφωνίας για τη μείωση της παραγωγής κατά 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως τουλάχιστον, αναφέρουν πηγές του OPEC στο Reuters, δηλώνοντας ότι ακόμη συζητούν με τη Ρωσία για το εύρος των περικοπών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης