Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά από τη βουτιά που κατέγραψαν στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετρίασαν τις δηλώσεις τους για περαιτέρω αύξηση της παραγωγής από τα μέλη του ΟΠΕΚ.

Σε μια ευμετάβλητη αγορά, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν 4,90 δολάρια ή 4,4%, στα 116,04 δολάρια το βαρέλι στις 16:28 ώρα Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 3,71 δολάρια ή 3,4%, στα 112,41 δολάρια το βαρέλι.

Η αβεβαιότητα σχετικά με το πως θα αναπληρωθεί και πότε το κενό που αφήνει στην προσφορά το ρωσικό αργό πετρέλαιο έχει οδηγήσει σε προβλέψεις ότι η τιμή του πετρελαίου μπορεί να φθάσει και τα 200 δολάρια το βαρέλι.

Η αγορά παρακολουθεί τις κινήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για χαλάρωση των κυρώσεων στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας και τις διπλωματικές προσπάθειες για την υπογραφή της πυρηνικής συμφωνίας με την Τεχεράνη, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της προσφοράς πετρελαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ενίσχυση της προσφοράς του μαύρου χρυσού θα μπορούσε επίσης να προέλθει από την απελεύθερωση αποθεμάτων που συντονίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας και από την αυξανόμενη παραγωγή των ΗΠΑ. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης