Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα πεπεισμένος ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, θα αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Οτιδήποτε σοβαρό απαιτεί αντιμετώπιση» δήλωσε ο υπουργός, ο πρίγκιπας Αμντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, σε δημοσιογράφους σε συνέδριο στο Ριάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιτροπή του ΟΠΕΚ+ συνέστησε αυτό τον μήνα η ομάδα των πετρελαιοπαραγωγικών κρατών να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις της παραγωγής, επιπροσθέτως κατά 600.000 βαρέλια την ημέρα.

Η Σαουδική Αραβία τάσσεται υπέρ της περαιτέρω μείωσης της παραγωγής πετρελαίου, αλλά η Ρωσία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την τελική της θέση για το θέμα αυτό. Ο υπουργός δήλωσε ότι συνεχίζει να μιλά με τη Μόσχα και ότι είναι βέβαιος για τη συνεργασία του Ριάντ με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ΟΠΕΚ+.

«Δεν έχουμε ξεμείνει από ιδέες, δεν έχουμε κλείσει τα τηλέφωνά μας. Υπάρχει πάντα ένας καλός τρόπος επικοινωνίας μέσω τηλεδιασκέψεων» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τον κορωνοϊό, που έχει επηρεάσει το Ιράν, χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ, δήλωσε ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ+ δεν θα πρέπει να εφησυχάζουν για τον ιό, αλλά πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος πως κάθε μέλος του ΟΠΕΚ+ είναι υπεύθυνος παραγωγός που ανταποκρίνεται σωστά.

«Φυσικά υπάρχει αντίκτυπος και τον αποτιμούμε, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε στην επόμενη συνεδρίασή μας και θα αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουχάιλ αλ-Μαζρούι στο ίδιο συνέδριο.

Η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε σήμερα άνοδο με τους επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες ύστερα από τη χθεσινή πτώση σχεδόν κατά 4%, αν και οι ανησυχίες για την παγκόσμια εξάπλωση του ιού περιόριζαν τα κέρδη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης