Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να εγκριθεί η δόση τους ενός περίπου δισεκατομμυρίου, από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας ή διαφορετικά το αργότερο στο Eurogroup του Απριλίου, σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη σχετική συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, οι θεσμοί ενημέρωσαν σήμερα τους εκπροσώπους των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για τα ανοιχτά θέματα στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έλαβε η Ελλάδα για τη μεταμνημονιακή εποχή, όπως καταγράφονται στη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά είναι κυρίως το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη για το οποίο όμως ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις πολύ σύντομα, οι ιδιωτικοποίησεις στον τομέα του φυσικού αερίου και η αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν αποκλείεται αυτά να έχουν προχωρήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να λάβει θετική απόφαση το Eurogroup της 11ης Μαρτίου, ωστόσο, είναι πιθανό να παραταθεί μέχρι το επόμενο Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Καλά πληροφορημένες πηγές της Ευρωζώνης, σχολίαζαν, τέλος, ότι το κλίμα ήταν θετικό στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι θεσμοί μετέφεραν επίσης ότι η Ελλάδα σημειώνει γρήγορα πρόοδο και ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν τα ανοιχτά ζητήματα το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης