Με στόχο το άνοιγμα της οικονομίας, σταδιακά, και χωρίς συνωστισμό στα καταστήματα, η κυβέρνηση έχει ήδη σχεδιάσει τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με τις οδηγίες και συμβουλές των επιδημιολόγων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εξήγησε πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα μόλις οι ειδικοί δώσουν το «πράσινο» φως, έτσι ώστε να λειτουργήσει η οικονομία της χώρας και ανέφερε πως αυτό θα καταστεί εφικτό εφόσον πέσει ο αριθμός των κρουσμάτων. Παρόλα αυτά, εξήγησε ότι, «όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκες και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ τους…. Οι πελάτες στα καταστήματα θα μπαίνουν με αριθμούς έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας έχει λάβει μέτρα, αλλά όταν ουσιαστικά το 30% στη Θεσσαλονίκη έχει νοσήσει και οι ΜΕΘ ασφυκτιούν, την ίδια ώρα υπάρχουν άνθρωποι «που κάνουν κορωνοπάρτι… Όσες εντατικές και να φτιάξουμε δεν προχωράμε… Ο ιός δεν θα αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά» επισήμανε ο ίδιος.

Μέθοδος click away για τις αγορές

Σύμφωνα με τον υπουργό, πιθανότατα να ανοίξουν αρχικά ορισμένοι τομείς της οικονομίας, όπως τα εποχιακά είδη, π.χ  παιχνίδια, καθώς αυτά έχουν πληγεί περισσότερο από άλλους τομείς αυτή την περίοδο. Επισήμανε όμως ότι η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους, όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι τα ψώνια με τον τρόπο του click away, δηλαδή, θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και στη συνέχεια θα πηγαίνει στο κατάστημα για να παραλάβει την παραγγελία. Με αυτό τον τρόπο θα μειώνεται στο ελάχιστο η ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν εστίες διασποράς του ιού δε θα ανοίξουν, ή θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο. Μεταξύ άλλων είπε πως εφόσον όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το άνοιγμα της οικονομίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης