Διέγραψε τις αρχικές απώλειες το ευρώ επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ που σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή νομισματικής πολιτικής στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια αποσύροντας ωστόσο από την ανακοίνωσή της την πρόταση ότι “εάν οι προοπτικές καταστούν λιγότερο ευνοϊκές ή οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες παύσουν να υποστηρίζουν την περαιτέρω πρόοδο προς μια διαρκή προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει έτοιμο να αυξήσει το μέγεθος και/ή τη διάρκεια του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού (asset purchase programme – APP)”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι η κεντρική τράπεζα εμφανίζεται πλέον πιο αισιόδοξη για τις προοπτικές της οικονομίας, ανοίγοντας τον δρόμο για τον τερματισμό του προγράμματος μετά το καλοκαίρι του 2018.

Σε αυτό το κλίμα, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,07% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 1,24204 δολάρια διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες. Έναντι της βρετανικής λίρας το ενιαία νόμισμα ενισχύεται κατά 0,24% στις 0,8949 λίρες, ενώ σε σχέση με το γεν καταγράφει κέρδη μικρότερα του 0,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης