Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα και τόνισε ότι περιμένει να αρχίσει την αύξηση των επιτοκίων εάν η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ προχωρήσει ομαλά, παρά το ότι οι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες αλλάζουν τακτική εν μέσω ενδείξεων ότι η παγκόσμια οικονομία χάνει το ρυθμό της.

Η ΒοΕ ανακοίνωσε ότι η επιτροπή νομισματικής πολιτικής συμφώνησε ομοφώνως να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 0,75% και το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων της αμετάβλητο στις 435 δισ. στερλίνες (575 δισ. δολάρια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση έρχεται μία ημέρα αφότου η πρωθυπουργός Theresa May αιτήθηκε τρίμηνη παράταση της διετούς διαδικασίας διαπραγμάτευσης για το Brexit, η οποία επρόκειτο να λήξει στις 29 Μαρτόυ.

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται στις Βρυξέλλες σήμερα και την Παρασκευή για να αποφασίσει εάν θα χορηγήσει την παράταση και για πόσο διάστημα.

Οι ηγέτες έχουν προειδοποιήσει ότι η Ένωση είναι προετοιμασμένη να δώσει παράταση μόνο εάν η Βουλή τελικά στηρίξει την συμφωνία της May για το Brexit, αφού την έχει ήδη απορρίψει δύο φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΒοΕ τόνισε πως η ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων και μια υγιής αγορά εργασίας, υποδηλώνουν ότι αναμένεται ήπια αύξηση των επιτοκίων στα επόμενα δύο-τρία χρόνια, εάν η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ κυλίσει ομαλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης