Αλβανία: Θετική η προοπτική της οικονομικής ανάπτυξης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, 14:33
Αλβανία: Θετική η προοπτική της οικονομικής ανάπτυξης

Θετική- σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών- είναι η προοπτική ανάπτυξης της αλβανικής οικονομίας, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι σταθερά ανοδική και δεν παρεκκλίνει από τους στόχους του οικονομικού επιτελείου.

Το 2018, ο ρυθμός ανάπτυξης της αλβανικής οικονομίας τετραπλασιάστηκε σε σχέση με το 2013, επισημαίνεται και προστίθεται ότι το δημόσιο χρέος το 2013 αντιστοιχούσε στο 70,4% του ΑΕΠ, ενώ το 2018 μειώθηκε στο 67,5%.
Ο όγκος εισαγωγών/εξαγωγών αντιστοιχεί στο 58% του ΑΕΠ, εξέλιξη που αποδεικνύει ότι η εγχώρια παραγωγή αυξάνεται και βελτιώνεται η ποιότητα.

Η απασχόληση είναι ένας άλλος σημαντικός δείκτης οικονομικής ανάπτυξης και διεθνή οικονομικά ιδρύματα, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, έχουν ανακοινώσει ότι η Αλβανία κατέγραψε το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης της απασχόλησης στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Εξάλλου, στόχος των αρμόδιων υπουργείων είναι η προσέλκυση και υλοποίηση άμεσων ξένων επενδύσεων, καθώς η χώρα διαθέτει πολλά ανεξερεύνητα "πεδία" ιδίως στον τομέα των φυσικών πόρων, υπογραμμίζεται.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, 14:33