Άλμα άνω του 4% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση των πετρελαιοπαραγωγών σχετικά με την πορεία της παραγωγής τους επόμενους μήνες, την ίδια στιγμή που πληθαίνουν οι ανησυχίες ότι η νέα μετάλλαξη Όμικρον θα μπορούσε να πλήξει εκ νέου την οικονομική δραστηριότητα με απρόβλεπτες συνέπειες για την πορεία της ζήτησης.

Ειδικότερα, το crude παραδόσεως Φεβρουαρίου κερδίζει 3,25 δολ. ή 4,7% στα 72,48 δολ. το βαρέλι, ενώ το WTI ενισχύεται 3,01 δολ. ή 4,6% στα 69,19 δολ. το βαρέλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τα δύο συμβόλαιο ολοκλήρωσαν τον Νοέμβριο με βαριές απώλειες, χάνοντας συνολικά 16% και 21% αντίστοιχα, στο χειρότερο μήνα από τον Μάρτιο του 2020, όταν η παγκόσμια οικονομία κατέρρεε υπό το βάρος της πανδημίας.

Ο OPEC συνεδριάζει σήμερα για την πορεία της παραγωγής, ενώ αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου, με τη συμμετοχή και άλλων μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών όπως η Ρωσία, σε επίπεδο (OPEC+).

Κάποιο αναλυτές περιμένουν ο OPEC+ να παγώσει το σχέδιο του για τη σταδιακή αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα κάθε μήνα, προκειμένου να καλυφθεί το κενό από τις μειώσεις που πραγματοποίησε την περίοδο της κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης