Με ισχυρά κέρδη έκλεισε το πετρέλαιο τη Δευτέρα, έχοντας καταγράψει νωρίτερα μεγάλες διακυμάνσεις πότε σε ανοδικό και πότε σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την τελευταία μαζική παρέμβαση της Federal Reserve και περιμένουν την απάντηση του Κογκρέσου στην κρίση του κορωνοϊού.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε λίγο πριν το ξεκίνημα των συναλλαγών στη Wall Street ότι θα αγοράσει απεριόριστες ποσότητες αμερικανικών ομολόγων και άλλων τίτλων που συνδέονται με ενυπόθηκα και επιχειρηματικά δάνεια προκειμένου να στηρίξει την οικονομία και τις αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, στο Κογκρέσο Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν σε ένα μεγάλο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν.

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά. Θα πρέπει να ολοκληρώσουμε σήμερα τη συμφωνία» δήλωσε ο Μνούτσιν στο CNBC.

Μια δοκιμαστική ψηφοφορία στο πακέτο οικονομικής βοήθειας δεν εξασφάλισε το πράσινο φως το βράδυ της Κυριακής στη Γερουσία, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελικό νομοσχέδιο ενδεχομένως να προσεγγίσει τα $2 τρισ. όπως δήλωσε ο Μνούτσιν.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου πρόσθεσε 73 cents ή 3,2% και σκαρφάλωσε στα 23,36 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης