Ράλι σημείωσαν οι τιμές του αργού την Τρίτη καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την προσέγγιση του τυφώνα Florence στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και ενώ η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας σε έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα “βλέπει” υποχώρηση της παραγωγής το 2018 και το 2019.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών ο τυφώνας ενδεχομένως να διακόψει τη λειτουργία του Colonial Pipeline που μεταφέρει βενζίνη και ντίζελ από το Χιούστον στο Νέο Τζέρσεϊ, διασχίζοντας αρκετές πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή υπάρχουν αναφορές για ελλείψεις καυσίμων σε Νότια και Βόρεια Καρολίνα λόγω της αυξημένης ζήτησης καθώς πλησιάζει ο τυφώνας ο οποίος έχει υποχρεώσει περισσότερο από 1 εκατ. ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου κέρδισε 1,71 δολ. ή 2,5% σκαρφαλώνοντας στα 69,25 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) προχώρησε σήμερα σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για τις τιμές του αργού το 2018 και το 2019, ενώ ταυτόχρονα χαμήλωσε τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή αυτό το έτος και το επόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, η αμερικανική υπηρεσία στο τελευταίο μηνιαίο δελτίο της για την αγορά τοποθετεί την μέση τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) στα $67,03 δολ. το βαρέλι για αυτό το έτος, μέγεθος αυξημένο κατά 1,2% από την εκτίμηση του Αυγούστου.

Για το 2019 τοποθετεί την τιμή στα $67,36 δολ. μέγεθος αυξημένο κατά 4,7%.

Η EIA αναθεώρησε επίσης ανοδικά τις εκτιμήσεις της για το Brent κατά 1,5% στα 72,84 δολ. αυτό το έτος και κατά 4,4% στα 73,68 το επόμενο.

Για την πορεία της αμερικανικής παραγωγής η Υπηρεσία χαμήλωσε τις εκτιμήσεις της κατά 0,2% στα 10,66 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2018 και κατά 1,8% στα 11,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης